advertentie

Hotel Merici Sittard

  • Voormalig klooster in hartje Sittard
  • Live cooking bij het onbijt
  • Veel wandel- en fietsroutes rondom
Beschikbaarheid en prijzen

Hotel Merici Sittard – voorheen Grand Hotel Merici – is een 4-sterrenkloosterhotel en bovendien een van de zeven monumenten in het volledig gerestaureerde Kloosterkwartier in het centrum van Sittard. Het hotel dankt zijn naam aan Angela de Merici, stichtster van de Ursulinenorde, de kloosterorde die tussen 1843 en 1946 in de bijgebouwen van het hotel meisjesonderwijs gaf. In het hotel proeft u nog steeds de serene rust. Het hotel is dan ook een perfecte locatie om te onthaasten in het prachtige Sittard en het glooiende landschap van Midden-Limburg.

Faciliteiten

Bij dit hotel staat comfort voorop. U kunt tegen een kleine vergoeding uw auto parkeren op een van de speciaal gereserveerde parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage. Het hotel is voorzien van airconditioning. Om deze reden kunt u geen ramen openen. ’s Ochtends staat er in De Refter een uitgebreid ontbijt op u te wachten en desgewenst maakt de kok ter plekke een roerei of een omelet voor u klaar. In de bar-lounge ‘Anno 1647’ kunt u overdag genieten van koffie met een stukje Limburgse vlaai en ’s avonds van een drankje. Bij goed weer strijkt u wellicht op het gezellige terras neer.

Kamers

De 48 hotelkamers zijn voorzien van televisie, een koffiefaciliteit, een minibar, gratis WiFi, een haardroger en een kluisje voor uw waardevolle spullen. Verder is uw kamer uitgerust met een regendouche en staat er in een aantal kamers een vrijstaand ligbad. Speciale voorzieningen voor mindervaliden zijn niet aanwezig, maar het hotel heeft wel kamers op de begane grond.

Omgeving

Hotel Merici Sittard is gelegen in het volledig gerestaureerde Kloosterkwartier in hartje Sittard, een van de oudste steden in Nederland. In het Kloosterkwartier staat naast het voormalige Ursulienenklooster waarin het hotel is gevestigd, ook nog het Dominicanerklooster. In de loop van de tijd zijn de kloosters samengegroeid tot een groot complex, dat het bekijken zeker waard is. Tijdens een stadswandeling in Sittard ontdekt u nog meer prachtige plekjes, zoals de eeuwenoude stadswal en de Geheime Tuinen, die elk hun eigen verhaal hebben. Het historische centrum telt tal van leuke winkeltjes en gezellige eetcafeetjes en terrasjes, waar u volop bourgondisch kunt genieten. Na een dag wandelen of fietsen in de omgeving legt het hotelpersoneel u graag in de watten met een hapje en een drankje in de gezellige bar-lounge ‘Anno 1647’.

Wilt u een dagje de natuur in? Huur dan een fiets bij het hotel en ga op pad, eventueel met een lunchpakket onder de snelbinder. Alleen al in de directe omgeving van Sittard-Geleen bevinden zich zo’n twintig wandel- en fietsroutes. Geniet van prachtige vergezichten over het glooiende landschap van Midden-Limburg en van kabbelende beekjes in de bossen, of leer alles over het mijnverleden op een van de routes die door de voormalige mijnstreek voeren. En houdt u van een beetje actie? Trotseer dan het bosrijke heuvellandschap op een mountainbike!

Beschikbaarheid en prijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *